Vi som jobbar på Sångfabriken

Hanna Meens-Eriksson – VD, körledare och sångpedagog

Hanna är utbildad röst- och sångpedagog, körledare samt gymnasielärare i musik vid Musikhögskolan i Piteå och har under flera år jobbat som körledare och sångpedagog i både Norrbotten och Dalarna. Sedan hösten 2015 flyttade Sångfabrikens verksamhet från Norrbotten till Dalarna med kontor i Falun.

Hanna har lett flertalet körer i olika åldrar och nivåer. Hon arrangerar oftast repertoaren själv och anpassar nivån för varje kör så att det känns utvecklande och roligt. Hanna har coachat många enskilda sångare i olika åldrar och med olika behov. Hon använder sig av väl beprövade metoder och övningar och är mycket kompetent i hur rösten kan utvecklas på bästa sätt. Hannas pedagogiska devis är att alla kan sjunga! Det hänger på träning – som med allt annat – och det är viktigt att det finns olika forum för människor att sjunga, både professionellt och på amatörnivå.

Som sångerska har Hanna uppträtt i många olika sammanhang, både som solist och bakgrundssångerska till olika artister. Hon har sjungit på allt från stora konsertproduktioner, utlandsturnéer och TV-inspelade konserter till mindre tillställningar såsom bröllop, konferens och personalfest. Hanna är även sångerska i sånggrupperna Kvarteret och Tonova som turnerat i Sverige för fulla hus och stående ovationer.


Malin Andersson – körledare

Malin är uppvuxen i Sundsvall där hon tidigt började sin musikaliska bana. Redan under mellanstadiet sjöng hon i kör och inom kort blev hon körledarens högra hand. Därifrån var inte steget långt till att välja ledarskapsutbildningen på gymnasiet för att sedan jobba pedagogiskt inom skolan.

Under två år har hon studerat till musikpedagog vid Ålsta folkhögskola i Sundsvall parallellt med körledarjobb och musikpraktik. Hon har goda erfarenheter av att leda körsång i olika åldrar och tycker att sången är ett fantastiskt uttryckssätt. Malin låter alltid upplevelsen och gemenskapen stå i fokus för sina körer, där mötet genom musiken är en viktig byggsten. Hon låter även låtarna förstärkas genom rörelser samt skapa ett medvetande om det sceniska uttrycket.


Sara Montelius – körledare och sångpedagog på sommarkurser

Sara är utbildad sångpedagog och musiklärare vid Musikhögskolan i Piteå och jobbar på Sångfabriken vid olika workshops och på våra sommarkurser. Hon har stor erfarenhet av att leda barn, ungdomar och vuxna i olika körer. Sara är även pianist och basist och showar en hel del både på större produktioner i Norrbotten och till havs.